20-12-2009

Sinterklaas / Koud weekend

Vrijdagavond was er de kerstborrel van werk, het was best gezellig, maar nadat er teveel alleen over werk werd gepraat, was het tijd om weg te gaan. Gauw nog even wat cadeaus gehaald, het was namelijk Sinterklaas bij de familie Schroer. Op 18 december, omdat niemand eerder scheen te kunnen...

Van de Sint kreeg ik een paar sokken (ja orgineel..) en een cd van Weezer. Na dit feest werd er nog gegourmet.Twee dagen weekend, twee dagen sneeuw, kou en een hoop ellende op de weg.

Zaterdag na het werken was het nog koud, ruim min 9, met een uitloop naar zelfs min 9,5 graden onder nul. De auto startte gelukkig prima, dus de kachel op tien en de radio hard. De radio die oud begint te worden en geregeld oversloeg. Gelukkg na een paar minuten toen het warm werd in de auto werd het overslaan minder.

Vandaag kwam Christiaan terug in Nederland, voor een kort bezoekje nu hij alweer meer dan een half jaar in Praag woont en werkt. Dat was nog een hele puzzel. Eerst zou het vliegtuig om half vier komen, toen vier uur, toen helemaal niet, toen pas om 4 uur vertrekken uit Praag. Uiteindelijk maar rond 1 uur in de auto gestapt en door de sneeuw naar Eindhoven gereden. Wat een ellende maar een bruikbare rijbaan, waar je niet harder dan 40 kon rijden. Natuurlijk ook een serie mafketels die wel de andere weghelft konden gebruiken om daar vol gas overheen te rijden en vervolgens ergens in een berm geparkeerd stonden. Uiteindelijk in een hevige sneeuwbui in Eindhoven gekomen, waar toevallig Chris precies tegelijk was geland.
Na een bosje bloemen voor zijn moeder gekocht te hebben de auto in, waar de eerste 10 km glibberen en slippend overleefd werden.
Na 15 km werd de weg beter, uiteindelijk ging het zelfs prima en ging de terugweg sneller dan de heenweg.







1 opmerking:

  1. Ah ik kijk ook niet goed eindelijk het Blog weer gevonden. Maar Nederland op z'n meest Nederlands. 1 Dag slecht weer en de on-online economie stort in.

    BeantwoordenVerwijderen