29-12-2009

De grote verhuizing

Tergelijkertijd opzoek zijn naar een huis, in nagenoeg dezelfde vijver. Hoe bizar kan het zijn dat dat je in je broers Funda lijstje huizen tegenkomt die precies in je eigen zoekresultaten zouden kunnen vallen.
Samen met Erwin en Michelle is er een "jacht" op huizen. Nu zoekt Erwin het meer in een streep van Zutphen tot Enschede/Almelo. Ik zit meer in regio Zutphen, Vorden Zwolle, Holten. Veel overlap dus.

Hoe dan ook, vandaag verder vergeleken, nog meer huizen weggestreept en ook weer nieuwe woningen toegevoegd
Het eerste appartement is nog niet gebouwd, kortom langer wachten, maar grote plus is dat je nog kan meebeslissen over de indeling. Bouw begint onder de 150.000 en is vrij op naam. Het tweaken van de woning zal naar verwachting net zo duur zijn als normaal de kosten koper zouden zijn. Dat heft elkaar mooi op en dan heb je ook nog alles naar eigen wens. Het wonen in nieuwbouw, Leesten, is me super bevallen. Alleen twijfel of ik nog een jaar wil wachten. Het is iig in Deventer, fietsafstand van werk, loopafstand van werk en het station
Tweede is ook een appartement in Deventer, nog maar een paar jaar oud. De kinderziektes zullen er dus wel uitzijn. Heel duur, maar wel mooi. Vraag is of je 30 jaar krom wil liggen om een huis te betalen en de rest van die periode op andere dingen behoorlijk moet bezuinigen. Nu zijn er talrijke aflossingsvrije hypotheken, maar ik los het liever af. Zo bouw je veel meer geld op voor later

Zwolle. Het appartement is echt helemaal geweldig. Ziet er super uit, lekker licht ook. Het is pas 10 dagen op de markt, vrees ook dat er meer animo voor is. Nadeel voor mij is de ligging, het licht in Stadshagen, dat is vanuit werk het verste punt wat je ongeveer kunt kiezen in Zwolle. Maar het is niet super duur en niet te grood, maar ook niet te klein. Lastig!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten